ANKE VERTELT ENTHOUSIAST OVER DE FRONTOFFICE POULE

Afgelopen zomer ben ik via een vriendin van mij terecht gekomen bij LINQ. Samen zijn we toen meteen aan de slag gegaan bij de Olympic Experience, maar ik had niet verwacht dat ik de maanden erna ook via LINQ bij RAI Amsterdam zou gaan werken! Voor mij is het een ideale bijbaan naast mijn studie, omdat deze functie net iets uitdagender is. Bovendien geeft het leuke inzichten in een grote organisatie zoals RAI Amsterdam en de (internationale) bedrijven die tijdens diverse beurzen hun nieuwste producten en innovaties komen tonen.

Dit was ook het geval bij de Horecava: de beurs waar je omringd wordt door allemaal heerlijk eten. Voordat we als baliemedewerkers aan de slag gaan, krijgen we altijd eerst een briefing doorgestuurd waarin de belangrijkste informatie over de desbetreffende beurs staat. Hierin lees je onder andere over de openingstijden, bestelprocessen, maar ook informatie over de inhoud en welke onderwerpen centraal zullen staan gedurende een beurs. Op deze manier word je toch een beetje op de hoogte gehouden van wat er allemaal speelt binnen bepaalde sectoren, zoals de hospitality branche (Horecava) of elektronische media en entertainment (IBC). Door mijn studie ben ik geïnteresseerd geraakt in duurzaam ondernemen, en dan is het erg leuk om te zien dat tijdens de Horecava dit jaar ‘sustainability’ een van de drie belangrijkste thema’s was!

Ook blijft het indrukwekkend om te zien hoe een lege beurshal binnen een paar dagen omgetoverd wordt tot een compleet aangeklede ruimte. Maar wat zijn je werkzaamheden precies als FrontOffice medewerker? Voordat je in de FrontOffice poule terecht komt, moet je een 3-daagse training volgen waarin je leert hoe alle systemen werken binnen RAI Amsterdam en wat voor verschillende vragen je kunt verwachten van bezoekers en standhouders. Vanaf het moment dat de opbouw begint van een evenement, ben je als FrontOffice medewerker namelijk de schakel tussen de klanten van RAI Amsterdam en hun leveranciers. Natuurlijk kan ik mijn rol niet vergelijken met de mensen die al maanden bezig zijn met de planning of de crew die de hele beurs opbouwt. MAAR.. ik vind het toch wel tof dat ik onderdeel kan zijn van deze organisatie. En dat ik mag en kan nadenken over hoe bepaalde meldingen en vragen het beste kunnen worden behandeld. Op zo’n manier dat de klant met een tevreden glimlach wegloopt.

Kortom, het werken bij RAI Amsterdam is voor mij de perfecte bijbaan. We hebben een gezellig team en de sfeer is altijd goed, wat zeker ook te danken is aan de Floor Managers. Wat ik het leuke vind aan LINQ is dat het extra makkelijk is om met vrienden samen te werken. Wanneer je even lekker veel uren wilt maken, is dat nooit een probleem. Een échte aanrader dus!

IMG_7107

Be Sociable, Share!
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie door LINQ . Bookmark de permalink .

Over LINQ

LINQ bestaat uit twee labels: LINQ STUDENT en LINQ TALENT. LINQ STUDENT helpt studenten vanaf de eerste studiedag aan leuke bijbanen. LINQ TALENT staat daarna klaar om de carrière van (bijna) afgestudeerde talenten in een stroomversnelling te helpen. Van stage tot studie gerelateerde projecten. Van startersbaan tot traineeship. LINQ gelooft dat de kwaliteit van mensen ertoe doet. Dat doen we anders dan andere bureaus. Via LINQ krijgen onze klanten toegang tot een gigantisch maar persoonlijk netwerk van hoogopgeleide, ambitieuze studenten en afgestudeerde talenten. Het hart van ons concept is dan ook gebaseerd op een simpel idee: goede mensen kennen goede mensen. Onze ambassadeurs, LINQERS, zijn de ‘Connectors’ die exact weten welke hbo- of wo-student en welk afgestudeerd talent binnen hun persoonlijke netwerk de ambities van onze klant kan waarmaken. In alle grote studentensteden scouten onze LINQERS dagelijks de beste mensen binnen hun studie-, sport- of studentenvereniging. LINQ werkt landelijk en heeft haar kantoor op de Keizersgracht in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *