ANNE BLIKT TERUG OP HAAR STAGEPERIODE

Het moment is daar.. Ik mag een blog schrijven voor LINQ. Stiekem werd dit ook wel tijd, want ik werk ondertussen al ruim een half jaar bij LINQ en heb tot nu toe altijd andere mensen benaderd om deze eervolle taak uit te voeren. Om het voor jullie makkelijk te maken ben ik Anne nummer 3. Aangezien er dus naast drie Anne’s ook een Anneloes en Anne-Roos rondlopen op de Keizersgracht heb ik een alias gecreëerd: Cees.

Na een succesvol halfjaar van mijn master Persuasive Communication wilde ik toch wel graag mijn reeds opgedane kennis in de praktijk uit te voeren. Een HRM-marketing stage bij LINQ kwam dus op precies het goede moment voorbij. Na twee verschillende gesprekken kreeg ik al snel een telefoontje met het goede nieuws: ik was aangenomen!

Ik kan je vertellen het is één van de meest diverse stages geweest waar ik enorm veel vrijheid en verantwoordelijkheid heb gekregen. Zo kreeg ik de taak om de social media beter op kaart te zetten en dat was een interessante uitdaging. Wekelijks maakte ik een Facebookplan en voor elke dag een andere post met als doel 1100 pagina likes aan het einde van mijn stage. In eerste instantie liepen de likes nog niet storm, maar de aanhouder wint en zo had ik na de zomervakantie mijn doel bereikt. Super!

Natuurlijk had ik meer taken dan alleen sociale media: het regelen en organiseren van een evenement en trainingen, het ‘Wie is de mol’ uitje, cv’s controleren en het schrijven van functieprofielen. Bovendien mocht ik aan het einde van mijn stage de taken van de LINQER Coördinator voor een maand op mij nemen. Dit was een erg leuke, uitdagende klus. Opeens kreeg ik de verantwoordelijkheid om contact te houden met opdrachtgevers, LINQERS en studenten. Af en toe was het even aanpoten, maar ik vond het een te gekke uitdaging waarbij elke gevulde dienst als een overwinning voelde.

Mocht je ooit een stage zoeken? LINQ is een bedrijf dat jou als stagiair(e) écht waardeert en jouw mening en kijk op zaken serieus neemt. Na een geslaagde stageperiode kreeg ik de vraag van Anneloes en Sjeel of ik naast mijn master wilde blijven werken bij LINQ. Daar hoefde ik eigenlijk geen seconde over na te denken en mijn antwoord was daarom ook een dikke vette ja met een lach.

Sinds september ben ik het aanspreekpunt voor studie- en studentenverenigingen. En heb ik de taak om de horecapoule helemaal up-to-date te maken. Kortom de perfecte job naast het schrijven van mijn scriptie. Want daar ben ik op dit moment ook nog mee bezig. Eind januari ga ik mijn scriptie inleveren en dan stap ik 7 februari in het vliegtuig naar Argentinië. Even ontspannen om daarna fulltime aan de slag te gaan.

De studeerpret is over een kleine twee maanden voorbij, maar dankzij LINQ heb ik een veel beter beeld van wat ik graag wil gaan doen met mijn carrière. Heel erg bedankt daarvoor!
annev

Be Sociable, Share!
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie door LINQ . Bookmark de permalink .

Over LINQ

LINQ bestaat uit twee labels: LINQ STUDENT en LINQ TALENT. LINQ STUDENT helpt studenten vanaf de eerste studiedag aan leuke bijbanen. LINQ TALENT staat daarna klaar om de carrière van (bijna) afgestudeerde talenten in een stroomversnelling te helpen. Van stage tot studie gerelateerde projecten. Van startersbaan tot traineeship. LINQ gelooft dat de kwaliteit van mensen ertoe doet. Dat doen we anders dan andere bureaus. Via LINQ krijgen onze klanten toegang tot een gigantisch maar persoonlijk netwerk van hoogopgeleide, ambitieuze studenten en afgestudeerde talenten. Het hart van ons concept is dan ook gebaseerd op een simpel idee: goede mensen kennen goede mensen. Onze ambassadeurs, LINQERS, zijn de ‘Connectors’ die exact weten welke hbo- of wo-student en welk afgestudeerd talent binnen hun persoonlijke netwerk de ambities van onze klant kan waarmaken. In alle grote studentensteden scouten onze LINQERS dagelijks de beste mensen binnen hun studie-, sport- of studentenvereniging. LINQ werkt landelijk en heeft haar kantoor op de Keizersgracht in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *