INGRID VERTELT OVER HAAR VLIEGENDE START ALS LINQER

Op een maandagochtend kreeg ik opeens een berichtje van mijn LINQER Annefleur: ‘Wie wil mijn bijbaantje overnemen waar je slapend rijk wordt?’ Toen ik dit las, had ik niet heel veel tijd nodig om hierover na te denken. Ik weet nog goed dat ik op dat moment met mijn boodschappenmandje in de Albert Heijn liep en dacht: ‘Waarom niet?’

Ik zit in mijn derde jaar Bewegingswetenschappen in Groningen, waar ik daarnaast druk bezig ben met allemaal leuke andere dingen. Zo ben ik lid bij Albertus, waar ik inmiddels een heel leuk huis, club, dispuut en commissie heb. Daarnaast voetbal ik bij The Knickerbockers en werk ik bij Ziggo. Oftewel druk genoeg, maar het is allemaal prima te combineren met elkaar. En bovendien vind ik het allemaal hartstikke leuk om te doen!

Niet veel later werd ik gebeld door Sjeel, of ik een keer op gesprek wilde komen. Een paar dagen daarna zat ik in de trein vanuit Groningen naar Amsterdam. Natuurlijk ging deze reis een stuk minder soepel dan ik me had voorgesteld (lees: verkeerde adressen, gedoe met de trams, je kent het wel). Gelukkig ging het gesprek daarna wél heel goed, en voor ik het wist zat ik gezellig te lunchen met mijn nieuwe collega’s van LINQ!

Ik had het geluk dat ik van mijn voorganger Annefleur een deel van haar poule kon overnemen, waardoor ik, samen met de inschrijvingen van mijn eigen vrienden, binnen een week al een redelijke poule bij elkaar had verzameld. Van tevoren kreeg ik de tip om eerst even uit te vogelen hoe het in zijn werk ging en niet te hard van stapel te lopen, want dat komt allemaal vanzelf wel. Koppig dat ik ben ging ik daar absoluut niet mee akkoord. Direct ging ik vol aan de bak om zo veel mogelijk studenten binnen te halen en zo veel mogelijk diensten te vullen. De eerste week ben ik druk bezig geweest met heen en weer mailen naar studenten, en ik denk dat Sjeel nog nooit zo veel vragen heeft gekregen van een LINQER in haar eerste week… Overigens ontvangt ze deze nog steeds met regelmaat ;)

Maar zoals bekend: hard werken wordt beloond, en zo ook bij mij. Binnen no time wist ik het voor elkaar te krijgen dat ik in mijn derde week als LINQER al meer dan 100 uur wist in te plannen. En ooooh wat ben ik daar stiekem trots op!

Ik merk dat ik het heel leuk vind om studenten te helpen om wat bij te verdienen. Zelf vond ik het ook altijd erg fijn om (als ik kon) veel te werken via LINQ. Soms krijg ik berichtjes van vriendinnen die vragen of er nog diensten open staan op bepaalde dagen, en het voelt op de een of andere manier altijd wel heel tof als ik ze vervolgens kan helpen en inplannen op een leuke job die dag. Zij blij, ik blij!

Ik heb ontdekt dat je studenten makkelijker kan overtuigen als je laat zien dat je zelf ook enthousiast bent. Vandaar dat ik altijd probeer om mijn studenten op een leuke en motiverende manier te benaderen. Tot nu toe gaat dit best goed. Uiteraard hoop ik hier nog beter in te worden, en ik denk dat ik dat ook zeker zal gaan leren bij LINQ. Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in de tijd die ik hier ga krijgen als LINQER!

foto-ingrid-blog

Be Sociable, Share!
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie door LINQ . Bookmark de permalink .

Over LINQ

LINQ bestaat uit twee labels: LINQ STUDENT en LINQ TALENT. LINQ STUDENT helpt studenten vanaf de eerste studiedag aan leuke bijbanen. LINQ TALENT staat daarna klaar om de carrière van (bijna) afgestudeerde talenten in een stroomversnelling te helpen. Van stage tot studie gerelateerde projecten. Van startersbaan tot traineeship. LINQ gelooft dat de kwaliteit van mensen ertoe doet. Dat doen we anders dan andere bureaus. Via LINQ krijgen onze klanten toegang tot een gigantisch maar persoonlijk netwerk van hoogopgeleide, ambitieuze studenten en afgestudeerde talenten. Het hart van ons concept is dan ook gebaseerd op een simpel idee: goede mensen kennen goede mensen. Onze ambassadeurs, LINQERS, zijn de ‘Connectors’ die exact weten welke hbo- of wo-student en welk afgestudeerd talent binnen hun persoonlijke netwerk de ambities van onze klant kan waarmaken. In alle grote studentensteden scouten onze LINQERS dagelijks de beste mensen binnen hun studie-, sport- of studentenvereniging. LINQ werkt landelijk en heeft haar kantoor op de Keizersgracht in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *