It’s a small world

netwerken
Iedereen kent iedereen binnen 6 stappen. Een bekende theorie die de Hongaarse schrijver Frigyes Karinthy al in 1929 in zijn toneelstuk Chains beschrijft.

Ruim dertig jaar later initieerde Stanley Milgram zijn eigen Small World Experiment. Een paar honderd inwoners van Omaha, Nebraska werd gevraagd een brief bij een voor hen onbekend persoon in Boston te krijgen door hulp van hun kennissen in te roepen. Gemiddeld waren er 6 ‘schakels’ nodig voordat de brief op plaats van bestemming aankwam. In 1994 ontwikkelden drie studenten van het Albright college het ‘Six Degrees of Kevin Bacon’ spel. Het spel is gebaseerd op de aanname dat iedere acteur in Hollywood in 6 stappen via een filmrol gelinkt kan worden aan acteur Kevin Bacon.

Met de komst van social media kan de theorie natuurlijk tot in de puntjes getoetst worden. Het laatste onderzoek is van de universiteit van Milaan die een aantal algoritmen loslieten op Facebook. Gemeten werd dat voor Verenigde Staten geldt dat iedere inwoner gemiddeld tussen de 4,34 en 4,74 stappen verwijderd is van iedere willekeurige andere inwoner.

In zijn boek de Tipping Point bewijst Malcolm Gladwell dat zogenaamde ‘Connectors’ de belangrijkste en sterkste schakels zijn die ons linken met elkaar.  Connectors zijn de mensen met de grootste rolodex, mensen die zich in meerdere sociale circuits begeven en daardoor een gigantisch netwerk hebben.

Onze LINQERS worden gehunt en gescreend op hun Connector kwaliteiten zodat we onze klanten als kunnen linken met het beste talent. Ze hebben een groot netwerk. Ze  vinden niets leuker dan nieuwe mensen te leren kennen. Dit talent zit diep geworteld in hun karakter. Gevoed door een combinatie van nieuwsgierigheid, zelfvertrouwen, sociaal vermogen en energie. Meer informatie over ons concept? Onze LINQER coördinator vertelt er graag over.

 

 

 

Be Sociable, Share!

Laat een reactie achter

ARCHIEF
ABOUT

Soms kom je dingen tegen die zo leuk zijn, dat je heel even denkt 'dit ga ik lekker voor mezelf houden'. Bij LINQ niet, we netwerken als geen ander en delen graag. Onze LINQERS doen niet anders. Op deze plek vind je dus de leukste hot spots, recepten, interviews, LINQ deals, inspiratie, studie en werk tips en veel meer. Heb je zelf een tip? Mail onze redactie.