LAURA DEELT HAAR ENTHOUSIASME ALS FRONTOFFICE MEDEWERKER

Aan mij de eer om een blog te schrijven over de IBC 2016, die plaatsvond in RAI Amsterdam. Ik zal mijzelf eerst even voorstellen, mijn naam is Laura, 21 jaar en nu ruim een jaar werkzaam bij LINQ en dus ook RAI Amsterdam. In mei heb ik mijn Bachelor Gezondheid en Leven in de richting van biomedische wetenschappen afgerond. Zoals je ziet heeft mijn bijbaan dus een hele duidelijke link met mijn opleiding (not…). Maar dat is dan ook juist één van de dingen die ik zo leuk vind aan het werk. Bij RAI Amsterdam maak je van alles mee. Zo was ik de week voor de IBC aan het werk in RAI Amsterdam achter de balie voor de Comic Con Amsterdam, twee totaal andere werelden.

Gedurende de opbouw van de IBC heb ik zo’n 12 nieuwe FrontOffice helden en heldinnen ingewerkt en velen vroegen mij: “Wat moet ik mij nou voorstellen bij de IBC?”. De IBC (International Broadcasting Conference) is één van de grootste congressen op het gebied van het maken en managen van entertainment- en nieuwscontent.  Om maar een paar leuke getallen te noemen, er staan zo’n 1300 stands, er zijn 15 hallen in gebruik, 65.000 bezoekers komen er een kijkje nemen en op sommige dagen zijn er 1000 medewerkers aan het werk. Waaronder dus onze nieuwe FrontOffice toppers, sommigen met een portie gezonde spanning, klaar stonden om deze klus (dé IBC) eens met zijn allen tot een goed einde te brengen.

Als FrontOffice medewerker help je de standbouwers, exposanten en uiteindelijk de bezoekers zo goed mogelijk met al hun vragen/problemen/verzoekjes. Dit varieert van “Ik moet nog een 64kW CEE hebben” tot “Ik wil elke dag om 11.00 uur 60 flesjes water, 24 roomboterkoekjes en voor morgen heb ik nog 2 hostesses nodig”. Het antwoord als FrontOffice medewerker is dan vrijwel altijd “Uiteraard, geen enkel probleem. Dat gaan we regelen” (inclusief een big smile). Gastvrijheid, behulpzaamheid en kunnen denken in oplossingen zijn, als je het mij vraagt, de belangrijkste karakteristieken van deze functie.

Het leukste van veel werken tijdens zo’n grote beurs is dat je op een gegeven moment mensen gaat herkennen, en zij jou. Dat moment dat een exposant voor de vijftiende keer naar mijn balie kwam lopen en die keer zei “Laura, this time I am not here to notify a problem. Everything is fixed and I just wanted to thank you, you’re great!“. Nou, dan ben ik helemaal tevreden en dat zijn de dingen die het werk zo ontzettend leuk maken. De hectiek en lichtelijke paniek die soms nog tijdens IBC 2015 aanwezig was, was dit jaar ver te zoeken. Het was heel goed georganiseerd en we hebben het samen tot een topresultaat gebracht. IBC, ik heb opnieuw van je genoten en hopelijk tot volgend jaar!

blog-laura-heezen

Be Sociable, Share!
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged ,,,,,, door LINQ . Bookmark de permalink .

Over LINQ

LINQ bestaat uit twee labels: LINQ STUDENT en LINQ TALENT. LINQ STUDENT helpt studenten vanaf de eerste studiedag aan leuke bijbanen. LINQ TALENT staat daarna klaar om de carrière van (bijna) afgestudeerde talenten in een stroomversnelling te helpen. Van stage tot studie gerelateerde projecten. Van startersbaan tot traineeship. LINQ gelooft dat de kwaliteit van mensen ertoe doet. Dat doen we anders dan andere bureaus. Via LINQ krijgen onze klanten toegang tot een gigantisch maar persoonlijk netwerk van hoogopgeleide, ambitieuze studenten en afgestudeerde talenten. Het hart van ons concept is dan ook gebaseerd op een simpel idee: goede mensen kennen goede mensen. Onze ambassadeurs, LINQERS, zijn de ‘Connectors’ die exact weten welke hbo- of wo-student en welk afgestudeerd talent binnen hun persoonlijke netwerk de ambities van onze klant kan waarmaken. In alle grote studentensteden scouten onze LINQERS dagelijks de beste mensen binnen hun studie-, sport- of studentenvereniging. LINQ werkt landelijk en heeft haar kantoor op de Keizersgracht in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *