LINQER JONNE VERTELT OVER HAAR CANADESE BELEVENISSEN

Ik wist al lange tijd dat ik mijn minor in het buitenland wilde doen. Toen ik door de VU werd geselecteerd voor de University of New-Brunswick (UNB) was ik dan ook super blij. De vorige keer toen ik een blog voor LINQ mocht schrijven, leek mijn exchange naar Canada nog zo ver weg, maar nu ben ik hier alweer 2 maanden! Ik zit nu op de helft en wil graag wat van mijn ervaringen met jullie delen.

Mijn Universiteit zit in Fredericton, de hoofdstad van NB (New-Brunswick). Deze provincie is bijna twee keer zo groot als Nederland, maar er wonen minder mensen dan in Amsterdam (!!). Dit was wel even omschakelen: van het drukke kleine Nederland waar alles dichtbij is naar het rustige grote Canada waar alles ver weg is. Gelukkig is Fredericton heel gezellig, is de natuur eromheen super mooi én woon ik op de campus die altijd levendig is.

Vooral de eerste paar weken voelde het voor mij alsof ik in ‘High School Musical’ beland was. Ik woon in een van de campus huizen, Tibbits, waardoor ik gelijk 60 mensen leerde kennen. Ook deel ik mijn slaapkamer met mijn lieftallige roommate Sam, wat mij eerst heel raar leek maar wat na dag 1 al de normaalste zaak van de wereld was. Er zijn ook een paar meiden uit Amsterdam met wie ik al snel vriendinnen werd. Het is stiekem toch fijn om ‘ouderwets’ Nederlands met elkaar te kunnen kletsen. En verder waren er vooral veel feestjes en activiteiten om kennis te maken met elkaar en met UNB.

Ik kan niet ontkennen dat dit hét land is van de vriendelijkheid. Iedereen is super relaxt, het woord ‘haast’ komt niet in hun woordenboek voor, en dringen in de rij kan al helemaal niet. Iedereen houdt áltijd de deur voor je open, ze willen je overal bij helpen en ik heb nog nooit zo vaak ‘sorry’ gehoord. Ook stoppen alle auto’s als je alleen al naar het zebrapad kijkt. Dat wordt zeker even omschakelen als ik weer op mijn fietsje stap in Amsterdam straks.

Naast alle leuke activiteiten moet ik natuurlijk ook gewoon studeren. Ik volg 5 vakken en in tegenstelling tot de VU wordt hier wel mijn aanwezigheid gecheckt. Gelukkig staat het combineren van studie met dingen die ik leuk vind mij op het lijf geschreven. Een van de dingen waar je je natuurlijk even zorgen over maakt is het maken van nieuwe vrienden. Maar dit was gelukkig geen probleem. Het netwerken, enthousiasmeren en multitasken zijn LINQER-skills die ik hier dan ook goed kan toepassen.

Ik probeer zoveel mogelijk uit m’n exchange te halen. Naast Fredericton heb ik al veel andere plekken kunnen zien. Tien uur rijden voor 1 dagje in de hoofdstad van Canada (Ottawa): waarom niet? Zo kon ik gelijk een vriendin uit Amsterdam zien die daar is voor haar minor. Verder heb ik mijn eerste Thanksgiving met vriendinnen bij mijn roommate en haar familie mogen vieren in Saint John. Ook heb ik een mooie roadtrip met mijn ouders erop zitten die mij kwamen opzoeken. In 5 dagen tijd hebben we 4 mooie plekken bezocht. En in Québec city, wat 6 uur rijden is, kwam ik zelfs nog een vriend tegen met wie ik gezellig kon lunchen. Hierdoor leek Canada toch weer even iets kleiner dan het daadwerkelijk is.

Time flies when you’re having fun… De eerste twee maanden zijn voorbij gevlogen. De ‘Indian Summer’ was super om mee te maken en de bomen zijn veranderd van groen, naar helder rood, naar geel en momenteel vallen langzaam alle blaadjes op de grond. Het wordt kouder, en de eerste sneeuw hangt daardoor ook al in de lucht. Ondanks de kou kan ik niet wachten op de volgende twee maanden. Ik heb hier echt een beetje een leventje opgebouwd en het lijkt me gek om weer naar huis te gaan. Ook al heb ik stiekem toch ook heel veel zin om weer terug te zijn in Nederland bij m’n familie en vrienden.

foto-uitzicht

Be Sociable, Share!
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie door LINQ . Bookmark de permalink .

Over LINQ

LINQ bestaat uit twee labels: LINQ STUDENT en LINQ TALENT. LINQ STUDENT helpt studenten vanaf de eerste studiedag aan leuke bijbanen. LINQ TALENT staat daarna klaar om de carrière van (bijna) afgestudeerde talenten in een stroomversnelling te helpen. Van stage tot studie gerelateerde projecten. Van startersbaan tot traineeship. LINQ gelooft dat de kwaliteit van mensen ertoe doet. Dat doen we anders dan andere bureaus. Via LINQ krijgen onze klanten toegang tot een gigantisch maar persoonlijk netwerk van hoogopgeleide, ambitieuze studenten en afgestudeerde talenten. Het hart van ons concept is dan ook gebaseerd op een simpel idee: goede mensen kennen goede mensen. Onze ambassadeurs, LINQERS, zijn de ‘Connectors’ die exact weten welke hbo- of wo-student en welk afgestudeerd talent binnen hun persoonlijke netwerk de ambities van onze klant kan waarmaken. In alle grote studentensteden scouten onze LINQERS dagelijks de beste mensen binnen hun studie-, sport- of studentenvereniging. LINQ werkt landelijk en heeft haar kantoor op de Keizersgracht in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *