WAT WIL IK LATER WORDEN?

LINQ vroeg mij om een blog te schrijven over ontwikkeling. In mijn vorige blog hebben jullie kunnen lezen hoe ik mijn studie Communicatie & Multimedia Design inzet als LINQER. Nu draaien we het om en zal ik meer ingaan op hoe het LINQERschap mij helpt mijn competenties te onderkennen en te ontwikkelen.

De mensen om mij heen lijken altijd te weten wat ze ‘willen worden’. Helaas weet ik dit na 26 jaar nog steeds niet. ‘Later’ klonk altijd zo ver weg, maar komt nu wel erg snel dichterbij. Ik ben momenteel aan het afstuderen voor mijn studie Communicatie Multimedia Design en over drie maanden ben ik Graphic Designer… Per 1 maart is het ook echt tijd om een ‘grote mensen baan’ te hebben. Maar het feit blijft dat ik nog steeds niet weet wat ik worden wil.

Anne Vijfhuize stelde voor om een Personal Impact Training (PIT) te doen. Ik wist niet precies wat ik hiervan kon verwachten. Wel wist ik dat het geen kwaad kon met het oog op mijn persoonlijke ontwikkeling. Zonder te veel weg te willen geven van de training, word je tijdens de PIT wakker geschud over waar je goed in bent, wat je kan en hoe je je daar persoonlijk in kan ontwikkelen. Je volgt deze training met nog een aantal studenten of net afgestudeerden. Het idee dat je allemaal in hetzelfde schuitje zit en elkaar dus nuttige feedback kan geven, vind ik heel belangrijk. Dat is denk ik een van de grootste pluspunten van deze training.

Door de PIT is het niet zo dat ik nu ineens wel weet ‘wat ik later worden wil’. Het heeft mij wel weer laten nadenken over hoe ik mijzelf persoonlijk kan ontwikkelen en dit naar de buitenwereld uitstraal. Dit maakt het voor mij weer een stukje makkelijker als ik ga solliciteren voor mijn ‘grote mensen baan’. Nu weet ik precies welke competenties ik kan benoemen in sollicitatiegesprekken.

Wil je je ook op een goede manier voorbereiden op een sollicitatie? Of wil je je competenties ontwikkelen in de leuke bijbanen en diensten die LINQ te bieden heeft? Dan zou ik de PIT zeker aanraden!

 

ria2

Be Sociable, Share!
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie door LINQ . Bookmark de permalink .

Over LINQ

LINQ bestaat uit twee labels: LINQ STUDENT en LINQ TALENT. LINQ STUDENT helpt studenten vanaf de eerste studiedag aan leuke bijbanen. LINQ TALENT staat daarna klaar om de carrière van (bijna) afgestudeerde talenten in een stroomversnelling te helpen. Van stage tot studie gerelateerde projecten. Van startersbaan tot traineeship. LINQ gelooft dat de kwaliteit van mensen ertoe doet. Dat doen we anders dan andere bureaus. Via LINQ krijgen onze klanten toegang tot een gigantisch maar persoonlijk netwerk van hoogopgeleide, ambitieuze studenten en afgestudeerde talenten. Het hart van ons concept is dan ook gebaseerd op een simpel idee: goede mensen kennen goede mensen. Onze ambassadeurs, LINQERS, zijn de ‘Connectors’ die exact weten welke hbo- of wo-student en welk afgestudeerd talent binnen hun persoonlijke netwerk de ambities van onze klant kan waarmaken. In alle grote studentensteden scouten onze LINQERS dagelijks de beste mensen binnen hun studie-, sport- of studentenvereniging. LINQ werkt landelijk en heeft haar kantoor op de Keizersgracht in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *